Manuka  hudvård av Wild Ferns med Manuka honung. Webshop www.manukahudvard.se

Om

Manukahudvård marknadsför och säljer den naturliga hudvårds serien Wild Ferns från Nya Zeeland som är utvecklad och testad av Parrs Products Ltd med manuka honung och manuka oil.
Det som inte finns till försäljning i Sverige hänvisas till http://www.parrs.co.nz/
All tillverkning sker på nya Zeeland och produkterna skickas med flygfrakt till Sverige.

Parrs Products Ltd är ett familjeföretag som grundades 1951 och ligger i Auckland , Nya Zeeland .  


Naturlig hudvård från Nya Zeeland 
Som det sista landet på jorden att bli upptäckt, Nya Zeeland är fortfarande en fristad för naturen. Mer än en tredjedel av landyta är skyddad vildmark, så det är mycket lätt att hitta dig själv i ett landskap som är ren och oförändrad. 
För att skapa vårt Wild Ferns sortiment, behöver vi
hemliga ingredienser och recept. 
Wild Ferns produkter är unika, naturliga och ärliga, 
Ingredienser som gör skillnad till skillnad mot oäkta ekologiska produkter.
Varje produkt i Wild Ferns sortimentet har ingredienser som kommer från Nya Zeelands unika natur.
Vi använder endast ren Manuka honung, 
och Manuka Oil från Nya Zeeland för att skapa naturliga
hudvårdsfördelar. När du öppnar en Wild Ferns produkt, 
kommer den att påminna dig om att du får den som en gåva av naturen.
Naturens bästa försvar för din hud.

Manuka Honung GOLD serie innehåller (Royal Gelly)bidrottninggelé och propolis. som är rik på antioxidanter. Antioxidanter förbättrar immunsystemet.

Du kan vara säker att alla Wild Ferns hudvårdsprodukter är gjorda med särskild omsorg i Nya Zeeland. De är inte testade på djur och presenteras i miljövänliga förpackningar. 
Det är också Parrs filosofi att alla  våra viktigaste 
ingredienser kommer från naturliga källor så vi kan hjälpa till att göra vår del för att behålla och skydda den rena, gröna, unika skönhet som är Nya Zeeland. 
Kvalitet du kan lita på från familjeföretaget Parrs Products 
familjeföretaget som har tillverkat kvalitets hudvård 
produkter över 30 år. 
Parrs Products Ltd är kända för sina hudvårdsprodukter , som alla har viktiga naturliga ingredienser som är unika och endast finns i Nya Zeeland . 
De innehåller krämer utvecklade av dr Geoffery Savage
docent i biokemi vid Lincoln University i Nya Zeeland.
De innehåller alla aktiva AAH + 650( active antibakeriell Antioxidant honung 650+), en unik testad Manuka honung.
Shea Butter från nötterna av 
Shea träd, är en exceptionell naturlig ingrediens 
användas för att tillhandahålla näring och intensivt fuktgivande till huden. Används i en mängd olika av 
Manuka honung hudvård produkter.
Den finns både med tvål, schampo,hudkräm,solskydd, läppbalsam, body butter, body lotion och ren manuka oil med krämer, halstabletter.

De positiva effekterna av manuka eterisk olja kan tillskrivas dess egenskaper som en anti-mjäll, motgift mot insektsbett och stick, antibakteriell, anti-svamp, anti-inflammatorisk, antihistamin, anti-allergiframkallande. 

Manuka är en av de yngsta uppgifterna i boken av aromaterapi, eftersom dess användning i aromaterapi upptäcktes helt nyligen. Dock har dess medicinska användningar varit kända under lång tid bland de ursprungliga invånarna i Nya Zeeland, till vilket land detta träd är infödd.

Det vetenskapliga namnet på Manuka är Leptospermum Scoparium och dess eterisk olja ibland prissatt högre än den legendariska och respektive Australian Tea Tree olja, på grund av dess imponerande mängd tillämpningar. Dess eterisk olja är härledd från bladen av Manuka genom ångdestillation.Huvudkomponenterna i denna olja är caryophyllene, geraniol, pinen, humulen, linalol och leptospermone. Det finns en annan konstig sak om denna olja. Koncentrationen av komponenterna i denna olja varierar med höjden på trädet där bladen extraherades. 

Andra fördelar: Denna olja har varierat effekter på huden. Den kan användas för att bota klåda, utslag, hudsjukdomar, sår, skavsår och andra problem i samband med huden.

Manuka även känd som Nya Zeeland Tea Tree eller Leptospermum Scoparium är ett litet träd som växer naturligt i Nya Zeeland i synnerhet på den östra kusten av norra och södra öarna. Den manuka träd är en evergreen växer upp till 15 meter i höjd. Det lämnar är små och taggig och dess blommor bär vitt till rosa färgade blommor. Ett annat träd känd, eftersom Kanuka Tree är mycket lika, den enda skillnaden är att den Kanuka trädet har slät bladverk. 

Den Maori och tidiga europeiska bosättare har använt Manuka och Kanuka träd i århundraden för sina medicinska egenskaper. De bark, sav, löv och olja av träden har använts som te,  sårförband och hudprodukter. Idag är Manuka produkter inklusive dess honung erkända i hela världen för sin kraftfulla antibakteriella styrka. 

Manuka honung FINNS I 

• flytande 

• Skönhetsprodukter Manuka hudvård


Hudvård Manuka honung kan användas externt för: 

• akne 

• hudsår 

• fotsvamp 

• Ger extra vitalitet och lyster. 

• naturligt skydd för huden och  torr hud.

• Insektsbett och stick 

• sprucken hud  

• mindre skärsår, repor, skrubbsår 

• Brännskador 

infektioner i huden


KONTRA 

• Anafylaktisk chock: -kan sällan inträffar för känsliga personer; om du har en historia av anafylaktiska reaktioner inte använder. 

Information på denna webbplats är i informationssyfte och är inte avsedd att ersätta din egen medicinska läkare eller sjukvårdspersonal om råd. Informationen är inte avsedd att diagnostisera, behandla, bota eller förebygga några hälsoproblem eller sjukdomar. 

Info från olika studier om manuka oil nedan :

"Manuka Olja"

Vetenskapligt namn (s): Leptospermum scoparium JR Forst. et G. Forst. Familj: Myrtaceae 1

Common Name (s): Röd manuka, tea tree, manuka olja 1, 2

Användningar

Manuka olja har selektiv antibakteriell aktivitet mot grampositiva organismer, 3 särskilt S. aureus.

Dosering

Det finns inga rapporterade kliniska studier av manuka olja som doseringsrekommendationer kan ligga till grund för.

Kontra

Undvik användning under graviditet på grund av kramplösande aktivitet. 4, 5

Graviditet / amning

Dokumenterade biverkningar. Undvik användning under graviditet på grund av kramplösande aktivitet. 4, 5

Interaktioner

Det finns potential synergieffekt med bacitracin, cefadroxil, cephradin och meropenem men en antagonisteffekt med ofloxacin, enoxacin och sparfloxacin. 6

Biverkningar

L. scoparium innehåller en lipofil flavonoider som specifikt interagerar med bensodiazepinreceptorer (GABA-A-receptorn-kloridkanal komplexa). 7, 8


 
Toxikologi

Det finns begränsade kliniska toxikologiska uppgifter om manuka olja i den vetenskapliga litteraturen.

Botanik

L. scoparium är den enda Leptospermum arter infödda till Nya Zeeland. Dess storlek varierar från en krypande växt till ett litet träd (av 8 m höjd) och det är stor spridning i olika klimat- och höjdskillnaderna zoner i Nya Zeeland. De fysikaliska egenskaper, såsom blommor och bladfärg, blad storlek och form, förgrening vana, och lövverk tätheten varierar betydligt mellan populationer. 1, 9, 10

Historia

Tidiga Nya Zeeland register visar att växtens bark, löv, sav och frökapslar användes i drycker och läkemedel. 10 Anläggningen värderades för sina medicinska egenskaper och trä av ursprungs Maori folket; träet användes för trädgårdsredskap, fiske, bostäder strukturer och vapen. 1, 2

Kapten James Cook använde bladen som te för att bekämpa skörbjugg under långa utforskning av södra halvklotet; tidiga europeiska bosättarna i Nya Zeeland antog Captain Cook användning av anläggningen som en te. 1

Kommersiell utveckling av de eteriska oljorna har lett till en rad OTC-produkter som marknadsförs i Nya Zeeland och exporteras till europeiska och asiatiska marknaderna. Dessa produkter används för topisk behandling av olika tillstånd innefattande följande: Fungal och bakteriella hudinfektioner; inflammation från solbränna, insektsbett eller ledvärk; eksem eller psoriasis. Oljorna också används i parfymer och tvålar. 1

Kemi

L. scoparium populationer av Nya Zeeland är mycket varierande i olja kemisk sammansättning och aktivitet. 11, 12 Standardiserad destillation och gas ånga kromatografi-masspektrometri av eteriska oljor av 15 Nya Zeeland L. scoparium populationer identifierat följande i olika mängder per art: α-pinen, β-pinen, myrcen, ρ-cymen, 1,8 -cineole, linalol, metylcinnamat, α-farnesine, isoleptospermone, leptospermone, seskviterpener såsom cadina-3,5-dien och δ-amorphene och triketones. 9, 10, 11

Triterpenoider och flavonoider (inklusive metylerade och metoxylerade flavonoider såsom 5,7-dimethoxyflavone, 5-hydroxi-7-metoxi-6-metylflavon, och 5-hydroxi-7-metoxi-6,8-dimethylflavan-3-on) har varit identifieras i en diklormetanextrakt L. scoparium. 13, 14 oligosackarid komponenter inkluderar maltos (huvudkomponenten), isomaltos (eller maltulos), kojibios, turanos (eller gentiobios), och nigeros. 15

Den genomsnittliga halten av totala flavonoider i Nya Zeeland manuka (L. scoparium) honung var 3,06 mg / 100 g honung; de viktigaste flavonoider bestod av quercetin, isorhamnetin, chrysin och luteolin. 16

Användning och farmakologi

Den antimikrobiella aktiviteten av manuka olja mot 10 mikroorganismer bestämdes genom både 2-faldig utspädningsmetoden och agarplatta 2-faldig utspädningsmetoden. Manuka olja har selektiv antibakteriell verkan mot grampositiva organismer, 17 såsom Staphylococcus aureus och Micrococcus luteus. Förstärkt antibakteriell aktivitet mot Staphylococcus var högre när manuka olja salva användes i kombination med andra läkemedel (dvs, gentamicinsulfat, clotrimazol och hydrokortison-acetat, difenhydramin HCl, hydrokortison acetat). 3 Manuka olja har liten eller ingen aktivitet mot gramnegativa organismer såsom Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae och Proteus vulgaris. 3, 6, 17 En ketoniskt fraktion av L. scoparium visade en synergistisk effekt med bacitracin, cefadroxil, cephradin och meropenem men en antagonisteffekt med ofloxacin, enoxacin, och sparfloxacin. 6

Vissa studier dokumenterar aktiviteten av L. scoparium mot svampar och jäst; 6, 17 men det finns begränsade data för att stödja dessa påståenden för L. scoparium jämfört med andra arter av Myrtaceae (t.ex. kanuka eller Kunzea ericoides). 4

Den farmakologiska effekten av manuka olja för behandling av diarré, förkylningar och inflammation studerades på ett fält-stimulerad marsvinsileum. Manuka olja inducerade en spasmolytisk effekt; 4, 5 verkningsmekanismen är sannolikt resultatet av en postsynaptisk mekanism och i samband med cAMP. 5

L. scoparium innehåller en lipofil flavonoider som specifikt interagerar med bensodiazepinreceptorer i GABA-A-receptorkloridkanalkomplexet. En seder och potentiellt ångestdämpande effekt registrerades i ett rörelsestudie med råttor. 7, 8

Dos

Det finns inga rapporterade kliniska studier av manuka olja som doseringsrekommendationer kan ligga till grund för.

Graviditet / amning

Dokumenterade biverkningar. Undvik användning under graviditet på grund av kramplösande aktivitet. 4, 5

Interaktioner

Det finns potential synergieffekt med bacitracin, cefadroxil, cephradin och meropenem men en antagonisteffekt med ofloxacin, enoxacin och sparfloxacin. 6

Biverkningar

L. scoparium innehåller en lipofil flavonoider som specifikt interagerar med bensodiazepinreceptorer (GABA-A-receptorn-kloridkanal komplexa). 7, 8

Toxikologi

Det finns begränsade kliniska toxikologiska uppgifter om manuka olja i den vetenskapliga litteraturen. Anekdotiska uppgifter från OTC användning av topikala Manuka oljeprodukter föreslår en god potential för framtida användning som ett antimikrobiellt medel. 1 Undvik användning under graviditet på grund av kramplösande aktivitet. 4, 5

Bibliografi och länk

http://www.mdpi.com/1420-3049/16/2/1181/pdf

1. Porter N. Manuka: Den goda olja från Nya Zeeland. HerbalGram. 2001; 53: 26-30.
2. Riley M. Maori Healing och Herbal: Nya Zeeland Etnobotaniska Sourcebook. Paraparaumu, NZ: Viking Sevenseas NZ; 1994.
3. Rhee GJ, Chung KS, Kim EH, Suh HJ, Hong ND. Antimicrobial verksamhet som ånga destillat av Leptospermum scoparium. Yakhakhoe Chi. 1997; 41: 132-138.
4. Lis-Balchin M, Hart SL, Deans SG. Farmakologiska och antimikrobiella studier på olika te-tree olja (Melaleuca alternifolia, Leptospermum scoparium eller Manuka och Kunzea ericoides eller Kanuka), med ursprung i Australien och Nya Zeeland. J Phytother Res. 2000; 14: 623-629.
5. Lis-Balchin M, Hart SL. En undersökning av de åtgärder som de eteriska oljor av Manuka (Leptospermum scoparium) och Kanuka (Kunzea ericoides), Myrtaceae på marsvin glatt muskulatur. Pharm Pharmacol. 1998; 50: 809-811.
6. Kim EH, Rhee GJ. Verksamhet ketonisk fraktion från Leptospermum scoparium ensam och synergism i kombination med vissa antibiotika mot olika bakteriestammar och svampar. Yakhakhoe Chi. 1999; 43: 716-728.
7. Häberlein H, Tschiersch KP. 2,5-dihydroxi-7-metoxi-6,8-dimethylflavan-3-en en ny flavonoid från Leptospermum scoparium: in vitro affinitet till bensodiazepin-bindningsstället av GABA-A-receptorn-kloridkanalkomplexet. Pharmazie. 1994; 49: 860.
8. Häberlein H, Tschiersch KP, Schäfer HL. Flavonoider från Leptospermum scoparium med affinitet till bensodiazepin-receptorn kännetecknas av struktur-aktivitetsförhållanden och in vivo studier av ett växtextrakt. Pharmazie. 1994; 49: 912-922.
9. Melching S, Biilow N, Wihstutz K, Jung S, König WA. Naturlig förekomst av båda enantiomererna av cadina-3,5-dien och δ-amorphene. Phytochemistry. 1997; 44: 1291-1296.
10. Porter NG, Wilkins AL. Kemiska, fysikaliska och antimikrobiella egenskaper av eteriska oljor av Leptospermum scoparium och Kunzea ericoides. Phytochemistry. 1999; 50: 407-415.
11. Perry NB, Brennan NJ, Van Klink JW, et al., Eteriska oljor från Nya Zeeland manuka och kanuka: Chemotaxonomy av Leptospermum. Phytochemistry. 1997; 44: 1485-1494.
12. Priest D. Naturliga antimikrobiella medel för personlig vård. Chimicaoggi. 2002; 20: 43-46.
13. Häberlein H, Tschiersch KP. Triterpenoids och flavonoider från Leptospermum scoparium. Phytochemistry. 1994; 35: 765-768.
14. Häberlein H, Tschiersch KP. På förekomsten av metylerade och metoxylerade flavonoider i Leptospermum scoparium. Biochem Syst Ecol. 1998; 26: 97-103.
15. Weston RJ, Brocklebank LK. Oligosackariden sammansättningen av vissa Nya Zeeland honung. Food Chem. 1999; 64: 33-37.
16. Yao L, Datta N, Tomas-Barberan FA, Ferreres F, Martos I Singanusong R. flavonoider, fenolsyror och abskisinsyra i Australien och Nya Zeeland Leptospermum honung. Food Chem. 2003; 81: 159-168.
17. Harkenthal M, Reichling J, Geiss HK, Saller R. jämförande studie av den antibakteriella aktiviteten hos svenska tea tree olja, cajuput olja, niaouli olja, manuka olja, kanuka olja och eukalyptusolja in vitro. Pharmazie. 1999; 54: 460-463."

18.Manuka Cliff Van Eaton 2014  sid 1-256 ,"the biography of an extraordinary honey"

ALL CONTENT © 2014 Manukahudvard™. ALL RIGHTS RESERVED.